Историята на О.

BGN 12

„Под погледите, под дланите, под членовете, под камшиците, които я разкъсвали, тя чезнела в неистово отсъствие от самата себе си, което й връщало любовта и я приближавало може би към смъртта.”

Описание на продукта:

В предговорите на еротичните книги, издадавани в България в началото на 90-те години, понякога можем да натъкнем на прекрасни думи. Ето на какво се натъкваме в този на „Историята на О”: „Да приемем най-сетне, че „Историята на О” е една развита до абсурд идея, една от латентните възможности, които ни предлага битието, дори и ако не приемаме идеята и не бихме се възползвали от възможността.” Следват и залужаващите размисъл думи на френския издател Жан Полан (набеждаван често и за истинския автор на книгата), според когото единствената свобода, която ни се услажда, е тази, заради която другият попада в робство.
Когато открехнем леко вратите на сюжетната линия, откриваме самата О, отзведена от любовника си в замък в Роаси и готова безприкословно да приеме неговите желания. Именно там тя схваща основополагащ принцип на започналото садомазохистично приключение. Младата жена разбира, че целта на веригите и халките, на приковаването и бичуването с камшици не са болката, крясъците и сълзите, а по-скоро усещането, че посредством болката е подвластна на чужда воля и съзнанието, че е обречена на нещо, което е извън нея. Урокът се услажда на О, защото разбира, че веригите и мълчанието, за които се предполага, че трябва да я оковат дълбоко, да я задушат и погубят, всъщност я избавят от самата нея. Любимият и Рьоне от своя страна поддържа позицията, че колкото повече я преотстъпвал на други, толкова повече доказва на себе си, че тя му принадлежи. Защото, в крайна сметка, даваме само това, за което сме убедени, че ни принадлежи.

————-

„Под погледите, под дланите, под членовете, под камшиците, които я разкъсвали, тя чезнела в неистово отсъствие от самата себе си, което й връщало любовта и я приближавало може би към смъртта.”

Допълнителна информация

Брой страници

216

Издателство

Колибри

ISBN

978-619-150-198-4

Вулгарност на езика

3

Автор

Полин Реаж

Наситеност със сексуални сцени:

5

BDSM:

5

Отзиви

Все още няма отзиви за този продукт, желаете ли да дадете вашия?

Бъдете първият дал оценка за “Историята на О.”

*