50 нюанса сиво

BGN 16.99

Тази еротична творба успя да разбуни духовете както в света, така и България. Предназначен основно за женската аудитория, романът стига по-далеч в отразяването на някои по-нетрадиционни сексуални практики, отколкото творбите на Силвия Дей.

Описание на продукта:

Тази еротична творба успя да разбуни духовете както в света, така и България. Предназначен основно за женската аудитория, романът стига по-далеч в отразяването на някои по-нетрадиционни сексуални практики, отколкото творбите на Силвия Дей. Легендите твърдят, че книгата води началото си от серия онлайн публикации, които по-късно са свалени от мрежата. Правата за филмиране, вече са откупени, а за главната мъжка роля на Грей се спряга един от най-популярните порно актьори, известен с псевдонима Джеймс Дийн.
Сюжетът на книгата описва сложните отношения между девствената 21 годишна Анастейжа Стийл и мрачния и красив милионер Крисчън Грей.
Неуверената героиня непрекъснато се изплъзва от ръцете на Грей, който я желае неудържимо и полага огромни усилия да я покори. Това което изважда романа встрани от мейнстрийма е породеното от тъмното минало на героя желание за по-необичаен секс. Читателят е въведен в света на BDSM (bondage/ discipline/ sadism/ masohism) практиките, чрез изискването на Грей, Анстейжа да подпише договор, който регулира сексуалните и емоционалните им отношения. Договорът описва един по-рядко срещан случай, при който отношенията Доминиращ/подчинен се пренасят извън спалнята- в реалният живот. Макар обсебващото желание на Грей да контролира всичко да изглежда неприемливо за незапознатият читател в течение на романа героят му е силно идеализиран и едва ли има жена, която би се противопоставила на това красив милионер да избира бельото й, или фитнес треньора й. Грей изпитва нужда да накзва непокорната Анастейжа, която винаги е възбудена и готова за секс. Играчките и практиките, които авторката въвежда в сексуалнире сцени, включващи завръзване, вибратори, анални тапи, пляскане, ексхибиционизъм, всъщност не оствят негативно впечатление у читателя. Напротив, усещането, че играта на доминация и подчинение носи най-вече наслада и за двете страни остава постоянно през цели текст. Авторката много точно намира баланса между желанието на жената да бъде покорена и притежавана и готовността й да се отдаде в ръцете на мъжа като му се довери напълно. Допълнителна пикантност придават описанията на сексуални игри, при които геринята спазва строги правила на поведение, като да стои винаги разкрачена на колене, със сведен поглед, да чака в готовност и да приема покорно наказанията на Грей, към когото се обръща с неизменното “Сър”.

Допълнителна информация

Автор:

Е. Л. Джеймс

Брой страници:

496

Вулгарност на езика:

3

Наситеност със сексуални сцени:

4

BDSM:

4

Отзиви

Все още няма отзиви за този продукт, желаете ли да дадете вашия?

Бъдете първият дал оценка за “50 нюанса сиво”

*